Second Opinion

Een hyperscaler zoals Azure biedt bijna ongelimiteerde rekenkracht, 1 van de valkuilen hierbij is dat een slecht ingerichte cloud omgeving gemaskeerd wordt door het onnodig inschakelen van extra rekenkracht. Het is vaak de makkelijkste oplossing, maar niet de goedkoopste. Door te betalen voor extra rekenkracht van Azure kan het lijken alsof de cloud omgeving goed functioneert, waardoor onderliggende problemen niet worden opgelost en de rekening voor Azure onnodig oploopt.

Door ons in te schakelen voor een second opinion kunnen wij de huidige cloud strategie en de cloud infrastructuur analyseren om zo de risico’s in kaart te brengen en tot een verbetervoorstel te komen.

Wij werken onafhankelijk waardoor wij ook interne problemen aan kunnen kaarten. Het is niet ondenkbaar dat een Cloud omgeving is opgeleverd door een DevOps team bij een bedrijf dat de Cloud gebruikt om hun eigen software te hosten. Zodra 1 team verantwoordelijk is voor de cloud omgeving en de hierop draaiende software kan het lastig zijn om bij problemen de oorzaak te achterhalen. Er kan een blindspot ontstaan waardoor fouten in de eigen software worden toegerekend aan Azure. Wij staan verder af van de organisatie en kunnen met een neutrale en kritische blik kijken waar de problemen zich echt bevinden.