FAQ

Wat doen wij als Azure Solutions Architect?

Een Azure cloud architect is een expert in het ontwerpen, implementeren en beheren van cloudoplossingen op het Azure-platform.

Wij richten ons op het creëren van nieuwe en innovatieve cloudoplossingen, die optimaal gebruik maken van de mogelijkheden en voordelen van het Azure-platform.

Wij kunnen bijvoorbeeld een microservices-architectuur ontwerpen, die schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid biedt. Of een wij kunnen een serverloze oplossing ontwikkelen, die kostenbesparing, efficiëntie en automatisering oplevert. Daarnaast kunnenn wij ook gebruik maken van kunstmatige intelligentie, big data en IoT om geavanceerde en intelligente cloudoplossingen te leveren.

Waar beginnen wij niet aan?

De migratie van bestaande systemen naar de cloud: migraties zijn een complex en tijdrovend proces, waarbij veel technische kennis, planning en coördinatie vereist is. Bovendien zijn migraties vaak afhankelijk van de specifieke kenmerken en behoeften van elke klant, die niet altijd overeenkomen met de best practices en standaarden die een cloud architect hanteert.

Een cloud architect werkt dus niet aan migraties, maar aan transformaties. Een transformatie is een verandering in de manier waarop een organisatie haar bedrijfsprocessen, diensten en producten levert, door gebruik te maken van de cloud. Een transformatie vereist een strategische visie, een creatieve aanpak en een breed perspectief. Een cloud architect is de ideale persoon om een organisatie te helpen bij het realiseren van een succesvolle transformatie naar de cloud.

Wie zijn onze klanten?

In principe staan wij open voor samenwerkingen in alle sectoren, waarbij het niet uitmaakt hoe groot een bedrijf is. Azure biedt een scala aan diensten en oplossingen die geschikt zijn voor bedrijven van elke omvang en sector. Azure bied flexibiliteit, schaalbaarheid, veiligheid en kostenefficiëntie voor bedrijven die hun IT-infrastructuur willen moderniseren en innoveren. Met Azure kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van de cloud zonder hun bestaande systemen en processen te verstoren.

Wanneer hoef je geen contact op te nemen?

Bedrijven die werken op basis van een relatie en/of concurrentiebeding: wij werken alleen samen op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen, eerlijkheid en wederzijds respect. Alle informatie die wij tijdens een opdracht onder ogen krijgen, houden wij strikt vertrouwelijk en geheim.

Wij hebben jarenlang hard gewerkt en geleerd om onze kennis tot dit niveau te brengen, wij vinden het ongepast als bedrijven op basis van een korte samenwerking onze kennis exclusief willen afdwingen.