Azure en Office 365

Een van de voordelen van Azure is dat het naadloos integreert met Office 365, de populaire suite van cloudgebaseerde productiviteits- en samenwerkingstools. Wat kunnen wij als Azure-architect met Office 365 doen?

– De beveiliging en compliance van de cloudomgeving te verbeteren. Office 365 biedt verschillende functies om de gegevens en identiteiten van gebruikers te beschermen, zoals multifactorauthenticatie, versleuteling, gegevensverliespreventie, auditlogboeken en meer. Wij kunnen deze functies configureren en beheren via het Azure Active Directory-portaal of de Microsoft 365-beheercentrum.

– De productiviteit en effici├źntie van de gebruikers te verhogen. Office 365 biedt een reeks applicaties die de communicatie, samenwerking en creativiteit van gebruikers ondersteunen, zoals Outlook, Teams, SharePoint, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint en meer. Wij kunnen deze applicaties inrichten en aanpassen aan de behoeften en voorkeuren van de gebruikers via het Microsoft 365-beheercentrum of de Microsoft Endpoint Manager.

– De schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloudoplossingen te optimaliseren. Office 365 maakt gebruik van de Azure-infrastructuur om een hoge beschikbaarheid, prestaties en betrouwbaarheid te garanderen. Wij kunnen de Azure-resources die Office 365 ondersteunen bewaken en beheren via het Azure-portaal of de Azure PowerShell. Daarnaast kunnen wij gebruikmaken van de Azure-services die Office 365 aanvullen of uitbreiden, zoals Azure Logic Apps, Azure Functions, Azure Cognitive Services en meer.